Chinouk Van Baelen blij dat deze bekende Vlaming deelneemt aan de verkiezingen

bron: Nina
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Chinouk Van Baelen (19) is de dochter van Dana Winner. Zij gaat morgen met veel overtuiging stemmen.

geïnformeerd naar de stembus te gaan, en ik vind dat iedereen dat zou moeten doen”, geeft Chinouk haar mening in Nina. “We hebben nu stemrecht, iets waar we zo hard voor gevochten hebben.”

Chinouk neemt het ook op voor de vrouwen in ons land. “We juichen maagdelijkheid bij vrouwen toe en bij mannen niet? Dat stoort me. Vrouwen moeten nog al te vaak kiezen tussen hun carrière en hun gezin, en dat zou niet mogen. Daarom ben ik blij dat Goedele Liekens, een vrouw met ballen opkomt, voor de verkiezingen. Zij zegt tenminste waar het op staat, en ze doet niet aan bullshit.”
(Lees verder onder de foto)

Vrouw
“We hebben het goed in België, maar helaas gebeuren er hier ook tragische dingen, zoals met bijvoorbeeld Julie Van Espen. Mijn mama vroeg me altijd: ‘Stuur een sms’je als je thuis bent’. Ik denk dat vrouwen voorzichtiger zijn geworden. Omdat mannen al lang ongepaste opmerkingen maken.” 

“Omdat ongewenste seksuele intimiteiten zich al lang voordoen. Daarom houden we onze sleutels vast als we over straat lopen, kijken we naar de grond als we mannen passeren en maken we vooral geen oogcontact. Dat moet veranderen. Mijn generatie pikt dit niet meer!"