Pretpark shockeert met attractie van dood prinses Diana

bron: HLN
door: Redactie
Prinses Diana stierf in 1997 in een tragisch auto-ongeluk in Parijs. Een nieuw Amerikaans pretpark heeft hiervan een attractie gemaakt, wat voor heel wat beroering zorgt.

Op 31 augustus 1997 reed prinses Diana met een auto door Parijs, samen met haar vriend, de Egyptische miljonair Dodi Al - Fayed, zijn lijfwacht, en chauffeur Henri Paul. Ze werden achtervolgd door paparazzi. De wagen raakte aan hoge snelheid een pilaar van een Parijse tunnel. Diana, Dodi Al - Fayed en de chauffeur lieten door de crash alledrie het leven.  Lijfwacht Trevor Rees - Jones heeft als enige het ongeluk overleefd.

In de Amerikaanse staat Tennessee opent een nieuw indoor-pretpark 'National Enquirer Live!'. Het park is volledig gewijd aan spraakmakende artikelen uit de beruchte Amerikaanse tabloidkrant 'The National Enquirer'. Eén van de attracties van het nieuwe park doet alvast heel wat stof opwaaien.

Het park heeft namelijk een attractie gemaakt van de dood van prinses Diana. Via een 3D - installatie kunnen bezoekers zelf het verkeersongeval herbeleven waarin Diana in 1997 zo tragisch om het leven kwam. Zo zien bezoekers van de attractie ook achtervolgende paparazzi verschijnen. Bloed zou er volgens de initiatiefnemmer Robin Turner, gelukkig, niet aan te pas komen.

Robin Turner hoopt alvast dat prinsen William en Harry hun zegen geven. De persdienst van de Britse koninklijke familie heeft voorlopig nog niet willen reageren.

Tags diana