VTM

Paul Jambers: "Dan maak ik een einde aan mijn leven"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Paul Jambers zit niet stil. Morgen is het verkiezingsdag en dat belooft weer een drukke dag te worden voor de 73-jarige televisiemaker.

Paul Jambers volgde de partijen N-VA en Groen in 'Jambers in de politiek'. Dinsdag komt er een laatste aflevering waar hij laat zien hoe de politici de verkiezingen beleefden. "Nu bereid ik verkiezingszondag voor, want dat wordt een marathon", legt Paul uit in Het Laatste Nieuws. 

"Eén cameraploeg volgt de N-VA, een andere Groen en ik pendel - gelukkig met een chauffeur - tussen de twee hoofdkwartieren, waar we weer unieke beelden zullen maken van de eerste reacties, de vreugde of het verdriet. Tussendoor brengt een motorrijder de opnames naar Videohouse, waar ze al aan de montage beginnen, want dinsdag komt die aflevering op tv, dus we mogen geen tijd verliezen."
(Lees verder onder de foto)

Leven
Paul Jambers heeft ook een belangrijk besluit genomen over zijn leven. "Het is fantastisch om ouder te worden, maar je moet gezond blijven. Ik heb veel reportages in rusthuizen gedraaid: verschrikkelijk. Wat Hugo Claus gedaan heeft, vind ik prachtig."

"Hij kon niet meer schrijven, dus koos hij voor euthanasie. Mijn ouders hebben de laatste weken van hun leven te veel geleden: weg daarmee. Wanneer ik niet meer alle capaciteiten heb, zal ik met heel veel genoegen een einde maken aan mijn leven. In overleg met mijn partner, natuurlijk. Ik overleg alles met haar."