Maxime De Winne: “Dat maakt het wel lastig bij Familie”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Maxime De Winne speelt in Familie de rol van Quinten. Maxime heeft het niet altijd even makkelijk op de set van de reeks.

Maxime De Winne zijn personage Quinten zit in een rolstoel. "Als ik tien opeenvolgende scènes heb, dan heb ik het echt lastig. Ik heb eigenlijk geen zittend gat. Maar meestal valt het wel mee. Je kan veel in een rolstoel. Ik ben er echt behendig in geworden", vertelt Maxime in Primo.

"Ik zit heel actief in die rolstoel. Ik beweeg alles, behalve mijn benen. Daar heb ik controle over: ik kan mijn benen uitschakelen. Dit is echt de rol van mijn leven. Die rolstoel hangt aan me. Quinten zal er ook niet meer uitkomen", zegt Maxime.

"Quinten heeft dwarslaesie, hij gaat echt niet meer stappen. Mocht je dat doen, dan ga je mensen schofferen. Hetgeen Quinten heeft, is geen omkeerbaar gegeven. Je moet realistisch blijven. Mocht de wetenschap ooit zover staan dat er een oplossing komt voor dwarslaesie, dan zou ik het eventueel wel overwegen. Anders is het ethisch niet verantwoord."