De Queen verzet zich fel en ook kinderarts maakt zich grote zorgen: “Het is ronduit gevaarlijk wat ze met de baby willen doen”

bron: VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ophef in het Verenigd Koninkgrijk: Harry en Meghan zijn mogelijk van plan hun zoontje veganistisch op te voeden.

In het Verenigd Koninkrijk doet het gerucht de ronde dat prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle van plan zouden zijn om hun zoontje Archie een strikt veganistisch dieet te geven. In dat geval zou Archie enkel plantaardige voeding krijgen, en dus nooit dierlijke producten eten. De Queen zelf zou zich heel heftig tegen deze plannen verzetten.

Een kinderarts van het UZ in Jette reageerde op dit nieuws. Volgens hem is het verzet van de Queen volledig terecht: "Jonge kinderen uitsluitend plantaardige voeding geven is ronduit gevaarlijk, omdat ze dan broodnodige voedingsstoffen niet binnenkrijgen die enorm belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Het gaat dan vooral om eiwitten, bepaalde vitaminen, en ijzer."

De arts spaart de harde woorden niet: "In het geval van veganisme zijn een aantal gevallen bekend waar echt catastrofes hebben plaatsgevonden met kinderen die volledig ondervoed waren. Eigenlijk kan je dan van verwaarlozing spreken want ze kregen geen correcte voeding."