Jeroen Meus reageert op ontslag van Sandra Bekkari: "Ben daar geen fan van"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanmorgen kwam er het nieuws dat we Sandra Bekkari voorlopig niet meer op het scherm gaan zien. Ze heeft besloten om zich te concentreren op andere projecten.

Twee jaar lang zagen we Sandra Bekkari op het scherm bij VTM. Het is niet duidelijk wie haar gaat opvolgen en of er een nieuw culinair programma komt op dat tijdstip. Het betekent wel minder concurrentie voor Jeroen Meus.

Al hoopt hij wel dat VTM voor een nieuw kookprogramma zal kiezen. “Concurrentie is altijd goed. Op een goeie foor staat meer dan één kraam. Toch? Dat is ook voor mij interessant. Ik draag Sandra Bekkari als persoon een warm hart toe. Haar kooktechniek niet, maar dat betekent daarom niet dat ze me niet heeft doen nadenken", reageert Jeroen bij Het Nieuwsblad.

"Ik was er onbewust ook wel mee bezig of ik niet wat minder bakboter moest gebruiken. En nu vind ik het ook wel jammer voor haar. Ik schep er heus geen plezier in dat ik andere tv-koks overleef. Natuurlijk wil ik altijd wel winnen. Samen met mijn team speel ik als het ware voetbal en dan wil je toch elke match scoren. Maar dat betekent daarom niet dat je het fijn vindt als een ander programma moet stoppen.”
(Lees verder onder de foto)

Dagelijkse Kost
Jeroen Meus presenteert intussen al tien jaar 'Dagelijkse Kost'. “Er is geen geheim en absoluut geen plan. Ik doe maar wat, al tien jaar lang sjot ik tegen dezelfde bal. Die van gewoon simpel eten zonder daar iets pretentieus van te willen maken. Kaassaus maak je met kaas. En een steak friet is lekker. Aan hypes doe ik niet mee, die zijn sowieso maar voor een select publiek. Wat niet wegneemt dat ik er wel met interesse naar kijk. Ik eet ook al eens seitan en ik was zelfs de eerste die op tv met quinoa afkwam."

"Of met spaghetti courgetti. Maar ik doe dat maar één keer en claim het dan ook niet. Ik wil geen goeroe zijn. Ik wil gewoon doen, zoals ik ben. Gewone kost. Mijn grootmoeder is 94 en at haar hele leven vlees, groentjes en patatten. En ze is blijkbaar niet de enige. Mensen appreciëren het dat ik dat dan ook breng in Dagelijkse kost.”