VTM

VTM maakt nieuw programma dat al meer dan 1,5 miljoen kijkers lokte

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
VTM zoekt deelnemers voor een nieuw programma. De zender gaat een Vlaamse versie maken van ‘Ik vertrek.’

In het programma volgt men Vlamingen die in het buitenland een bed and breakfast of een bedrijf willen starten. Ze zullen de hele tijd gevolgd worden door een cameraploeg die alles registreren wat ze doen. Dat gaat van het maken van de koffers tot het het kopen van de meubelen voor hun nieuwe onderneming.

Het programma is al een enorm succes in Nederland. Daar loopt het al veertien jaar en haalt het na al die tijd nog vlot meer dan 1,5 miljoen kijkers. Het is het productiehuis Lecter Media die het programma maken. Ze maakten ook al onder meer ‘Groeten uit…’ en de fictiereeks ‘De Luizenmoeder’.

Avonturiers
“Ik ben al jaren fan van Ik vertrek, net als mijn vrouw. Ik denk dat we alle afleveringen gezien hebben”, vertelt Jan Segers van Lecter media in Het Nieuwsblad. “Het programma is echt een rollercoaster van emoties: je hebt het afscheid van het thuisland, de verbouwing in het buitenland, tegenslagen, noem maar op.” 

“De deelnemers zijn vaak avonturiers die de droom realiseren die veel mensen thuis hebben. Om alles achter te laten en opnieuw te beginnen. Het programma biedt een lach en een traan, het gaat nooit ten koste van de mensen, er is altijd hoop en meestal een happy ending."

Tags ik vertrek