Grote zorgen om koning Albert: "Komt door de hele zaak omtrent Delphine"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat niet goed met koning Albert. De hele zaak omtrent Delphine Boël weegt enorm door op hem.

Guy Hiernaux, één van de advocaten van koning Albert II, laat weten dat de vorst lijdt door de zaak tegen hem. Het Brusselse hof van beroep oordeelde vorige week in een tussenvonnis dat de koning een DNA-test moet ondergaan, zoals die werd opgelegd door een arrest van 25 oktober 2018. De resultaten ervan blijven wel geheim tot het Hof van Cassatie het cassatieberoep tegen de uitspraak van oktober heeft behandeld.

'The New York Times' titelde gisteren dat koning Albert akkoord zou gaan om een DNA-test te ondergaan. Dat bericht blijkt niet helemaal te kloppen. “Ik heb gezegd dat ik dacht dat hij akkoord zou gaan om zich te onderwerpen aan een DNA-test, voor zover hij heeft verkregen dat de resultaten geheim zullen blijven totdat het Hof van Cassatie zich heeft uitgesproken”, licht Hiernaux toe in Het Laatste Nieuws. “Er is geen reden dat hij zou weigeren. Maar momenteel weet ik nog niet wat hij beslist heeft.”

Volgens Heirneaux gaat het niet goed met koning Albert. "Het is iets van 50 jaar terug, maar verhaal achtervolgt hem nu al vijf jaar. En dan moet je weten dat zijn gezondheid verre van goed is."