Vier combi’s van politie haasten zich naar woning van Vlaams minister Liesbeth Homans na noodoproep

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was zondagnacht paniek bij Vlaams minister Liesbeth Homans. Ze had immers een ongewenste gast in huis.

Liesbeth Homans was alleen thuis toen ze ‘s nachts rond 1.15 uur een slaande deur hoorde. Ze werd er wakker van. “Ik woon in een oud huis”, legt de minister uit in Het Nieuwsblad. “Er zijn een paar binnendeuren die niet meer zo goed sluiten, dus negeerde ik het eerst. Maar al snel daarna hoorde ik een deur opengaan en hard weer toevallen. Ik dacht meteen dat er een inbreker in huis was.”

Liesbeth belde meteen naar de politie. “Als je naar spannende films kijkt, dan vind je het altijd ongeloofwaardig dat de mensen in zo'n geval alleen naar beneden gaan om op zoek te gaan naar de dief. Maar door de adrenaline deed ik juist hetzelfde. Ik zag niets. De politie was er snel en wel met vier combi's. En dat ging niet onopgemerkt voorbij: meteen kwamen ook mijn buren op straat.”

Rat
Er was echter geen dief in het huis van de minister, maar wel een bruine rat. Het gebeurt blijkbaar wel vaker dat ratten wegvluchten uit de riolen en dan in huis terechtkomen. “Ik ben er niet gerust in”, zegt de minister. “Ik hoop dat de ongediertebestrijder deze ratten nu snel kan verwijderen.” 

Die kwamen in de namiddag ook langs. Ze troffen in het huis drie dode ratten aan.