Actrice Veerle Dejonghe zwijgt niet meer na moord op Julie Van Espen: "Ik ben ook seksueel misbruikt"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Actrice Veerle Dejonghe was net zoals veel andere Vlamingen geschokt toen ze het nieuws vernam over Julie Van Espen. Het meisje werd vermoord nadat haar moordenaar haar probeerde te verkrachten.

De hele zaak omtrent Julie Van Espen heeft bij Veerle Dejonghe het trauma weer naar bovengehaald. "Ik werd vorig jaar aangerand", vertelt ze in Dag Allemaal. "Toen ik hoorde over de moord op Julie Van Espen, knakte er iets bij mij en kwamen alle herinneringen aan m'n aanranding naar boven. Ik zwijg niet langer, omdat het gerecht faalt: ondanks m'n aangifte loopt de dader nog steeds vrij rond."

Veerle werd in haar eigen appartement aangerand door een oppervlakkige kennis. "Toen ik voor de tweede keer in het ziekenhuis lag voor mijn kankerbehandeling en de ziekenhuisbacterie, stelde hij voor om voor m'n poezen te zorgen, hij woont immers om de hoek. Eerst had ik geen zin om een ‘vreemde’ in mijn appartement toe te laten, maar ik zag geen andere oplossing."

"Stampte deur in"
"Achteraf bekeken was hij een stalker, ik liep hem constant ‘toevallig’ tegen het lijf. Zoals die ene bewuste keer. Op een avond, op café, vroeg iemand hoe het met m'n zoon was. Ik had toen door omstandigheden buiten mijn wil om geen contact meer met Dustin, en zag daar enorm van af. Ik kreeg een hysterische huilbui en wilde naar huis. Die man stelde voor om mij naar huis te brengen. Thuis aangekomen, zette hij achter mij snel z'n voet tussen de deur en duwde ze open."

"Hij stampte de deur van m'n appartement open en weigerde weg te gaan. Ik trok me terug in de badkamer, in de hoop dat hij zou weggaan. Ook hier drong hij binnen, waarop ik naar de slaapkamer liep. Daar duwde hij me op bed, z'n lichaam op het mijne... Toen ging alles heel snel. Ik riep nog: ‘Ga weg!’ Van de stress kreeg ik een epilepsieaanval, en verloor het bewustzijn. Na een tweede epilepsieaanval kreeg ik een adrenalineopstoot. Ik heb hem weggeduwd en gezegd dat hij moest vertrekken of ik zou de politie bellen. Hij heeft zich verontschuldigd en is toen vertrokken. Ik deed aangifte bij de politie, maar hij loopt nog steeds vrij rond."