Belgisch koningshuis razend op politicus: “Wat ze met koningin Mathilde doet, kan echt niet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zondag zijn het verkiezingen. Nog iets minder dan een week hebben de politici om de kiezers te overtuigen.

Lijstduwer voor de Kamer Veerle Heeren (CD&V) is burgemeester van Sint-Truiden en gooit alles wat ze heeft in de strijd. Zo staat er in haar verkiezingsfolder een foto van haar en koningin Mathilde. “Sterke vrouw”, zo luidde het.

In het paleis zij ze totaal niet te spreken over de stunt van Veerle. “Deze foto is genomen tijdens een bezoek van koningin Mathilde aan Sint-Truiden tijdens de ‘Week van De Zorg’ in 2016. Nu krijgen wij geregeld de vraag van organisaties allerhande om foto’s van het koningspaar in brochures en dergelijke op te nemen”, vertelt Adjunct-directeur Media en Communicatie van het Koninklijk Paleis Rafike Yilmaz in Het Laatste Nieuws. 

“Zeker voor politieke organisaties is dat antwoord dan ook steevast negatief. Het koningshuis is immers neutraal en laat zich niet voor een politieke partij voor de kar spannen. We zullen dan ook contact opnemen met die dame en er haar op wijzen dat de zaken zo niet lopen. Of we haar folders uit roulatie gaan nemen? Zoals gezegd gaan we eens duidelijk met mevrouw Heeren praten."