Bart Kaëll over zijn relatie met Luc Appermont: “Ik zou het vandaag helemaal anders gedaan hebben”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart Käell is één van de kandidaten in ‘Liefde voor Muziek’. Het is intussen zeven jaar geleden dat hij zijn relatie met Luc Appermont bekendmaakte.

Bart Kaëll krijgt veel dezelfde vraag. “Mensen vragen me vaak of het een verlossing was. ‘Voel je je bevrijd?’ Maar nee. Wij moesten ons van niets bevrijden, iedereen in onze omgeving wist hoe het zat tussen ons”, vertelt Bart in De Morgen. 

“Maar we hebben helemaal in het begin beslist om dat deel van ons privéleven niet publiek te maken. Het was een andere tijd toen. En we wilden onze carrières gescheiden houden.”

Open kaart
“Moest ik vandaag een beginnende artiest zijn, dan zou ik natuurlijk meteen open kaart spelen en naar buiten treden als koppel. Tegenwoordig tonen artiesten ook veel meer van zichzelf via sociale media. Maar destijds was dat niet zo. Zeker voor Luc, als presentator wilde hij geen aandacht op zichzelf vestigen. Het is de gast in de studio die telt, of de artiest die hij aankondigt."

"We wisten toen toch ook niets over het familieleven van Armand Pien, en dat is niet nodig om te leren welk weer het ging worden. Wij wilden gewoon ons vak doen; vandaag is alles wat je naast je werkzaamheden doet bijna even belangrijk geworden."