Krant is iets opgevallen in ‘Gert Late Night’: ‘Ze kunnen daar goed zuipen en dat is niet toevallig’

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag start er nieuwe week van ‘Gert Late Night’. De krant ‘De Morgen’ is het opgevallen dat er veel alcohol gedronken wordt in het programma.

De krant ‘De Morgen’ werpt dan ook een blik op de catering bij ‘Gert Late Night’. Ze loven Gert Verhulst. ‘Hij heeft heel goed gekeken naar The Graham Norton Show, de populaire talkshow op BBC’, staat er te lezen.

‘In Gert Late Night wordt er ongegeneerd gedronken. En, zo wist Norton ons ooit te vertellen: dat is een goed teken. “Als ik wijnglazen op de tafel zie staan, denk ik: goed! Volgens mij is dat een signaal dat ze van plan zijn om zich te vermaken.”

‘Dat laatste is een absolute sterkhouder van het laatavondprogramma van Verhulst. De gasten op zijn boot Evanna amuseren zich. En dat ligt grotendeels aan de open bar. Alcohol verdringt/verdrinkt eventuele verlegenheid, maakt mensen vrolijk en, niet onbelangrijk, maakt de tongen los. Dat maakt van Gert Late Night niet noodzakelijk een dwingende talkshow, maar wel eentje die lekker wegglijdt.'
(Lees verder onder de foto)

Geniaal
‘Denk gewoon aan een gezellige avond met vrienden. Enkelen drinken bier, een paar een glas wijn, een enkeling iets sterkers. Zo niet op de boot van Verhulst. Daar zuipt iedereen Martini, in grote kuipglazen waarop het logo altijd netjes de kijker toelacht.'

'En de randgesprekjes met James Cooke gaan nog verder. Wanneer Cooke aan de toog praat met Evy Gruyaert, Bart Peeters of een medium is de met drankflessen gevulde schaal op de achtergrond proportioneel groter dan het hoofd van zijn gast. En daar duikt het zakelijk genie Verhulst op. Zonder schaamte gesponsord drinken, en zonder zich af te vragen wie er vanavond nuchter zal blijven. Zijn gasten blijven immers gewoon slapen."