Bo Van Spilbeeck reageert op outing van Sam Bettens: "Ik kon dit bij mijn outing ook ervaren"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanmorgen raakte het nieuws bekend dat Sarah Bettens man wil worden. Ze is een hormonenkuur gestart en zal binnenkort als Sam door het leven gaan.

VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck (60) reageerde ook al het op nieuws. Zij maakte begin 2018 bekend dat ze niet langer als man door het leven wil. Bo begrijpt dus als geen ander wat Sarah nu voelt.

“Ik vind het zeer fijn voor Sam dat hij voor zijn geluk kiest en dat hij daarbij de steun van zijn gezin krijgt”, Zegt Bo Van Spilbeeck aan Het Laatste Nieuws. “Zijn getuigenis was voor mij heel herkenbaar: om na een lange zoektocht en heel wat twijfels eindelijk te beslissen wat je wil doen. Te kiezen voor wie je écht bent.”

Bo Van Spilbeeck is ook aangenaam verrast dat iedereen positief reageert op het nieuws. “Dit kon ik bij mijn eigen outing ook ervaren”, zegt ze. “Ik vreesde toen dat mijn bekendheid als VTM-gezicht een handicap zou zijn, maar uiteindelijk bleek het een troef. Van de eerste dag voelde ik een enorme steun van VTM en ook van mijn naaste omgeving.”

Ze hoopt ook dat nog meer mensen zich gaan outen. “Als het andere mensen inspireert om zelf de stap te zetten om transman of -vrouw te worden, dan is dat mooi meegenomen. Hoe meer mensen zich outen, hoe meer het aanvaard zal worden in de samenleving.”