Emotioneel afscheid van Julie Van Espen: “Je dood mag niet zinloos blijven, deze wereld is zijn mooiste schat kwijt”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Vandaag werd Julie Van Espen begraven. Het werd een emotionele plechtigheid.

De ouders van Julie lieten een brief voorlezen. “Lieve Julie, je deed alles vanuit je hart. We beloven je dat we vanaf nu alles vanuit ons hart zullen doen. Je zei ook altijd wat je voelde. Julieke, we zagen je zo oneindig graag. Wat gaan we die leuke wandelingen en fietstochten missen. Je fiets was je grote vrijheid. Altijd was je begaan met andere mensen. Je wilde niet zomaar Julie zijn, je wilde iets bijdragen. Jouw dood mag niet zinloos blijken. Rust zacht, ons zonnestraaltje”, citeert Het Laatste Nieuws.

Ook Elise, de zus van Julie, nam het woord. “Liefste zus, het is niet eerlijk dat ik nu al afscheid moet nemen. Overal waar je kwam, maakte je vrienden. Je liep graag op blote voeten, dicht bij de natuur. Of liggend in het gras studeren. Zoals papa zei: ‘Opgeven staat niet in het woordenboek van een Van Espen’. Je was zo uniek en altijd jezelf. Ik zal jouw zonnestraaltje blijven voelen en een goede zus voor Andreas zijn.”

Thomas was de vriend van Julie. Hij sprak erg mooie woorden over zijn vriendin. “Je was lief en vrolijk. Je was zo puur, het materiële interesseerde je niet. Je hebt van mij een betere man gemaakt. Je leefde in het moment, je ogen fonkelden altijd voor de mooie dingen in dit leven. Je deed alles voor anderen. Deze wereld is haar mooiste schat kwijt. Onze eerste kus is voor altijd in mijn hart gegraveerd. Je was prachtig op elk vlak. Bedankt voor de mooiste tijd van mijn leven."