Bart De Pauw moet nieuwe tegenslag verwerken: “Hij wil weten wie dat gedaan heeft”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Pauw kreeg gisteren geen goed nieuws te horen. Hij mag de verzegelde enveloppe van de preventieadviseur van de VRT niet inkijken. Dat besliste de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling.

Voor Bart De Pauw is dit een nieuwe tegenslag. In die enveloppe zitten namelijk de namen van de vrouwen die klacht tegen indienen en ook waarvan ze hem precies beschuldigen, staat er te lezen.

Het Nieuwsblad kon met een welingelichte bron praten. Die legt uit waarom het voor Bart zo belangrijk is dat hij de enveloppe kan inkijken. “Hij wil natuurlijk achterhalen wie van die dames nu net de kat de bel heeft aangebonden”, luidt het in Het Nieuwsblad. “Wie was de eerste om naar het meldpunt te stappen? Wie heeft zijn reputatie naar de vaantjes geholpen? Daar gaat het hem om.” 

Noch Bart De Pauw, noch zijn advocaat wensen te reageren. Ze willen dat vermoedelijk pas doen als het eigenlijke strafonderzoek officieel afgerond wordt en het gerecht klaar is met het opstellen van de eindvordering. Dan komt het dossier voor de Mechelse raadkamer, die moet beslissen of de feiten zwaar genoeg wegen om Bart voor een strafrechter te slepen.