Anuna De Wever is het echt beu: "Terwijl mijn vriendinnen zich daarop voorbereiden, zit ik hier fucking marsen te organiseren"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever is nog altijd maar 17 jaar. Toch is ze in een mum van tijd de bekendste klimaatactiviste van ons land geworden.

Na de verkiezingen stopt Anuna De Wever met de klimaatmarsen. “Zo hebben we het van bij het begin gezegd, en zo gaan we het ook doen. Tijdens een lange regeringsvorming blijven demonstreren heeft niet veel nut. Maar als de klimaatambities niet honderd keer groter zijn dan vroeger, dan ga je nog van me horen. Nu, het is voor iedereen heel goed dat we na de verkiezingen eindelijk naar de volgende stap kunnen. Mijn emmer begint ook over te lopen", zegt ze in Het Nieuwsblad.

Anuna is moegestreden. “Een beetje moe, maar ook kwaad en teleurgesteld. Ik wil actie zien. Die strijd voor het klimaat, die zit in mijn hart. Dat is geen fase. Ik wil mij daar echt voor smijten. Als je daar dag en nacht mee bezig bent, en er is zo weinig resultaat, dan is dat frustrerend. Terwijl het zelfs niet mijn verantwoordelijkheid zou moeten zijn, hé. Ik zit tot in de nacht te werken om mijn punten hoog te houden. Al mijn medeleerlingen zijn bezig met zich voor te bereiden op de unief, en ik zit fucking marsen te organiseren.”