Schitterend van Delphine: “Dit gaat ze doen met de eventuele dwangsommen die koning Albert moet betalen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert moet een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen dat hij weigert om een DNA-test te ondergaan. Dat geld gaat dan naar Delphine Boël.

Als koning Albert zou beslissen om zijn DNA af te staan, blijven de resultaten geheim. Pas wanneer de zaak in cassatie behandeld is, kunnen ze eventueel worden vrijgegeven. De verwachting is dat de zaak in cassatie nog minstens een jaar gaat duren.

En dat is dan nog in het beste geval. “Als het Hof van Cassatie het arrest van het beroep verbreekt (en Jacques Boël dus Delphine haar wettelijke vader blijft), gaat de zaak naar een ander hof en moet alles opnieuw beginnen”, zegt meester De Jonghe in Het Laatste Nieuws.
(Lees verder onder de foto)

Dwangsom
Marc Uyttendaele, een advocaat van Delphine, is tevreden met de dwangsom die koning Albert gekregen heeft. “Het is een serene uitspraak”, zegt hij. “We gaan helemaal akkoord dat de resultaten pas bekend gemaakt worden na de uitspraak in cassatie. Dat hebben we zelf ook voorgesteld.”

Nog volgens advocaat Uyttendaele heeft Delphine al beslist wat ze met de dwangsommen gaat doen. “Als er dwangsommen komen, zal ze dat geld aan het goede doel schenken”, luidt het.