Ellende duurt verder voor Bart De Pauw: Hij heeft slecht nieuws gekregen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De ellende is voor Bart De Pauw nog niet voorbij. De tv-maker wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

De vrouwen die hem beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag dienden een klacht in bij de preventieadviseur van de VRT. Die noteerde de klachten en stopte ze in verschillende enveloppes.

Bart De Pauw weet meer dan een jaar na het uitbreken van de zaak nog steeds niet waar hij van beschuldigd wordt. Daarom wil hij graag die enveloppes inkijken om te weten waar ze hem exact van beschuldigen.
(Lees verder onder de foto)

Beroepsgeheim
De VRT weigerde dit echter en Bart De Pauw trok naar de rechtbank. De Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) gaf echter de VRT gelijk en oordeelde dat Bart die meldingen niet mag inkijken, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het is opnieuw een flinke tegenslag voor de gevallen tv-maker.

“Die meldingen vallen onder het beroepsgeheim van de preventieadviseur. De KI oordeelde dat als de verdediging die meldingen zou mogen inkijken, er in de toekomst niemand nog geneigd zou zijn om met informatie naar de preventieadviseur te stappen. De omslag blijft dus verzegeld en zal op de griffie worden neergelegd”, zegt Luc De Mot.