Felix Jamaels heeft prachtig afscheidscadeau gekregen van zijn collega's uit Familie: "Ga ik de rest van mijn leven bewaren"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Felix Jamaels heeft woensdag zijn laatste draaidag afgewerkt bij Familie. Hij speelde de rol van Jelle Van den Bossche. Hij kiest nu resoluut voor zijn studies.

Felix Jamaels besloot in februari al om te stoppen met Familie. De 17-jarige acteur kreeg op school vaak de vraag gesteld hoe hij zijn studies gaat combineren met de opnames? Felix volgt de studierichting om burgelijk ingenieur te worden.

Jef De Smedt maakte uiteindelijk met een foto op zijn Instagram bekend dat Felix stopt.  “Familie valt niet te combineren met Familie. "Mijn opnamedagen lagen op woensdagnamiddagen en in de vakanties, maar op drukkere momenten kwamen daar ook weekdagen bij", legt de jonge acteur uit in Het Nieuwsblad. "Dat was op zich geen probleem, maar aan de univer­siteit ligt dat anders. Ik heb me bij ­Familie enorm geamuseerd en ik heb veel bijgeleerd, maar ik heb ook heel veel zin om verder te studeren. Ik ga op kot, dat is ook spannend.”
(Lees verder onder de foto)

Mooi cadeau
"Uiteindelijk heb ik een kleine twee jaar bij Familie gewerkt. Ik heb echt fijne dingen kunnen doen, het was een toprol. Op een bepaald moment werd mijn personage benaderd om voetbalwedstrijden te fixen omdat erop gegokt werd. Ik weet nog dat ik tussen twee scènes door op mijn gsm keek en zag dat er in het Belgische voetbal een schandaal rond omkoping was losgebarsten. Puur toeval, maar dat maakte die verhaallijn nog realistischer.”

"Ik heb het afscheidskaartje van de collega's ­bewaard en ook een paar kaartjes met mijn foto die ik uitdeelde aan fans. Dan kan ik later aan mijn kinderen ­laten zien dat ik écht wel in Familie heb gespeeld. ( lacht) Het zal raar zijn om niet meer op die set te staan. Ik beschouwde het als een toffe hobby. En ergens ben ik ook wel blij dat mensen zo verrast zijn dat ik wegga, en dat erop gereageerd wordt. In stilte moeten vertrekken, dat is ook maar niks.”