Advocaat koning Albert over DNA-test: "Het zou mij niet verwonderen als hij dit gaat doen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert moet een dwangsom van 5.000 euro betalen per dag dat hij geen DNA afstaat. Dat heeft het hof van beroep donderdag beslist.

De uitspraak van het hof van beroep is een flinkte tegenvaller voor koning Albert. Alain Berenboom, de advocaat van koning Albert, weet niet zeker dat zijn cliënt nu een DNA-staat zal afstaan.

"Koning Albert verzet zich niet tegen een DNA-test. Hij heeft dat nooit gedaan. Hij vindt alleen dat zo’n test geen zin heeft zolang Jacques Boël de (juridische) vader is van Delphine”, zegt Berenboom aan Het Laatste Nieuws.

“Eerst moet die band verbroken worden door een gerechtelijke uitspraak. Ik heb de koning nog niet gesproken. Ik ga dit arrest volgende week met hem bespreken, want hij is nu nog in het buitenland, en dan zullen we bekijken wat onze volgende stap is. Het is een hypothese, maar het zou me niet verwonderen dat hij zou overwegen om de test af te leggen, nu het hof van beroep hem daartoe verplicht. Het is wel zo dat het resultaat van de test geheim moet blijven tot de procedure voor het hof van Cassatie afgelopen is.”