Antwerps burgemeester Bart De Wever laat zich uit over moord op Julie Van Espen: “Zo voel ik mij tegenover haar ouders”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever is diep geraakt door de moord op Julie Van Espen. De moord gebeurde in zijn stad Antwerpen.

“Ik zat die middag in een bomvol Sportpaleis voor de Champions League-wedstrijd van de Antwerp Giants”, weet Bart De Wever nog in Humo. “Iedereen was uitgelaten, want ze hadden brons gepakt. Daarna kwam het nieuws over de moord en sloeg de sfeer om.”

“Die is daar vlakbij gepleegd. Toen de politie me meldde dat haar bebloede kledij was teruggevonden, wist ik het al: dit zit fout. Ik was daar echt niet goed van. Dit drama raakt de hele samenleving, omdat het zo’n perfect meisje was, en zo’n perfecte smeerlap.”
(Lees verder onder de foto)

"Diepe schaamte"
“Ik begrijp dat de vriendinnen van Julie willen voorkomen dat zoiets ooit nog gebeurt, zodat het niet helemaal zinloos is geweest. Ik zal hen - ver weg van de media - ontvangen om te luisteren wat we voor hen kunnen doen. Tegenover de ouders van Julie voel ik een diepe schaamte.”

“Dat had ik ook tegenover de ouders van de vermiste Hodei Egiluz Diaz. Ik heb die mensen moeten vertellen dat we het lichaam van hun zoon hadden gevonden, maar het hoofd nog niet. Waarop de moeder vroeg of we zijn hoofd ook nog zouden vinden. Dan ben je echt beschaamd. Ik ben dat bij elk misdrijf in mijn stad."