Politie wil hem beschuldigen van de moord op Maddie McCann: “Dan hebben ze een zondebok en kunnen ze het onderzoek afsluiten”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Er is een nieuwe verdachte in de ontvoeringszaak omtrent Maddie McCann. Het meisje is sinds 3 mei 2007 spoorloos.

Het onderzoek naar de verdwijning van Maddie McCann is na al die tijd nog steeds aan de gang. De Portugees Goncalo Amaral kwam net na de verdwijning aan het hoofd te staan van het onderzoek naar het meisje. Dat staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Hij leidde dat onderzoek maar tot in oktober van dat jaar, nadat hij zich in de pers kritisch had uitgelaten over de Britse politieagenten met wie hij moest samenwerken. Volgens hem onderzochten ze alleen de pistes die de ouders wilden. 

Destijds onderzocht Amaral een piste waarin het meisje ontvoerd zou zijn door een pedofiel die bevriend was geworden met de ouders zonder dat ze het wisten wie hij echt was. “De man zou deel uitgemaakt hebben van een pedofilienetwerk dat altijd op die manier handelde in die regio”, zegt Amaral. “Maar niemand onderzocht die piste. Er werd geen gehoor aan gegeven.”
(Lees verder onder de foto)

Nieuwe verdachte
Vorige week lekte ook nog uit dat de politie een nieuwe verdachte in het vizier heeft. Het zou gaan om een Duitse kindermoordenaar, de 48-jarige Martin Ney. Die zit in de gevangenis voor de moord op drie kinderen en lijkt volgens de speurders op een robotfoto die na de verdwijning gemaakt werd van een man die een kind in zijn armen droeg. 

Maar veel meer is er nog niet bekend. “Ik denk wel dat de politie hem zal beschuldigen van de moord op Maddie”, verduidelijkt Amaral. “Hij wordt de zondebok, dan kunnen ze stoppen met hun onderzoek."