"Godverdomme, vluchtelingen slapen in mijn land in hun eigen pis en kak, een schande! Maggie De Block, doe iets!"

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Thomas Vanderveken is geschokt na wat hij gisteren gezien heeft. Hij richt zich dan ook tot minister Maggie De Block.

Thomas Vanderveken was gisteren in het station van Brussel-Noord. Het station komt vaak in het nieuws door de transmigranten die daar hun toevlucht zoeken. Die mensen zijn zonder papieren in ons land en dus komen ze ook niet in aanmerking voor opvang. 

Thomas Vanderveken was geschokt over wat hij zag in Brussel-Noord. "De walm slaat nijdig in je gezicht als je de trappen afdaalt. Pis vooral. Zoals in de trappenhal van een ranzige parkeergarage", doet de presentator van Eén zijn verhaal in De Standaard. "Ik zie een gigantische stapel vuilnis. Door het glas zie je ook honderden slaapzakken. Ik zou duizend foto's willen nemen, maar doe het niet, omdat ik me een ramptoerist zou voelen. Een selfiejager in een vluchtelingenkamp. Want zo voelt dit: vluchtelingenkamp Brussel fucking Noord. Ik vind vloeken smakeloos, maar hoe is het godverdomme mogelijk dat dit plaatsvindt in mijn land?"

"Ik wandel verder, naar buiten, richting Maximiliaanpark. In de zon, onder de speeltuin in het parkje van Schaarbeek, liggen zo'n tweehonderd migranten te chillen. Je hoeft geen campingrecensent te zijn om te weten dat bij mooi weer opnieuw tentjes zullen opduiken: er is tenminste frisse lucht."
(Lees verder onder de foto)

 

Pis en kak
"De meesten komen uit conflictlanden als Eritrea en Soedan, en maken kans op asiel en een deftig leven, mét papieren. Maar, liet het kabinet-De Block ­weten, dat centrum komt er niet. De Block zou bang zijn voor een 'aanzuigeffect'. Nochtans zijn ook daar oplossingen voor te vinden, samen met onze buurlanden."

"Kom op, Maggie De Block. U bent een van onze populairste politica en bent omringd door de knapste koppen van het land. U kunt een draagvlak creëren. Wees niet bang om het debat ten gronde te voeren, om alle opties uit te proberen. Wat alvast géén optie is: een station met duizend mensen die slapen in hun eigen pis en kak. Dat is een schande."