Karen Damen en James Cooke steunen iniatitief voor vermoorde Julie Van Espen: "Het is genoeg geweest"

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Verschillende bekende Vlamingen steunen een stille mars voor Julie Van Espen. Die stille mars vindt zondag plaats.

Verschillende bekende Vlamingen duiken op in een video en zeggen dat het genoeg is geweest. In de video zien we onder meer Jani Kazaltzis, Karen Damen, Lize Feryn, Sean D’Hondt, Adil El Arbi, Wim Opbrouck en Phara de Aguirre. Ze zeggen allemaal 'enough'.

"Maar liefst 53 procent van de vrouwen en 19 procent van de mannen werd ooit het slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag’, citeert De Standaard de organisatie bij op Facebook. "We roepen de beleidsmakers op om hier daadkrachtiger tegen op te treden. Een zorgcentrum seksueel geweld alleen is niet voldoende. Op politiek en juridisch niveau is er geen gehoor voor iedereen die klacht indient en ook een expertisecentrum blijft achterwege. Deze mars wordt in stilte gehouden, om de actie kracht bij te zetten. Zo geven wij een gezicht aan zij die nooit gehoord worden."

De mars gaat zondag van het Koningin Astridplein naar het Steenplein. Vrijdagnamiddag gaven al 8.000 mensen aan dat ze zouden deelnemen. De 23-jarige Julie Van Espen werd vorige zaterdag vermoord. Haar lichaam werd teruggevonden in Albertkanaal. De dader, Steve B., is aangehouden.