Hartverscheurend: Met deze pakkenende woorden neemt dochter Christophe Lambrecht afscheid van haar vader

bron: Het Laatste Nieuws/Studio Brussel
door: PMN
Afbeelding bron: Studio Brussel
Vanmorgen was er een hartverscheurend moment op Studio Brussel. Helena Lambrecht nam er afscheid van haar vader.

De 17-jarige Helena Lambrecht is de oudste dochter van Christophe. Haar vader overleed vorige zondag onverwacht aan een hartfalen. “Liefste papa, het voelt een beetje raar aan, want normaal komen we enkel met jou naar de VRT”, citeert Het Laatste Nieuws haar.

“Bovenal was je de allerbeste, de liefste en de coolste papa die er is”, gaat ze verder. “Dat klinkt nu heel erg cliché, maar in jouw geval is het allemaal waar. Jij was de soulmate die me hielp, maar tegelijk streng was en me de juiste richting uit stuurde. Dan zei je: ‘Helenaatje, ik wil je allerbeste vriend zijn, maar in de eerste plaats ben ik je papa en moet ik streng zijn.’”

“Ik ben zo blij dat ik je vaak genoeg gezegd heb hoe graag ik je zie. Het is zo onwezenlijk dat ik nu op school zal aankomen zonder een berichtje van jou met de vraag of ik goed geslapen heb. Het is zo onwezenlijk dat ik je niet meer kan bellen voor de stomste dingen. Het is zo onwerkelijk dat jij me niet meer elke dag kan knuffelen.” 
(Lees verder onder de foto)

"Blij dat je onze papa was"
Het was moedig van Helena dat ze de brief voorlas. Al kon ze op het einde van haar brief de tranen niet meer bedwingen. Ik wil je nog één ding zeggen: dankzij jou ben ik de persoon die ik nu ben. Ik ben zo blij wanneer mensen zeggen hoe ik gelijk op jou.” 

Christophe Lambrecht laat drie kinderen na, waarvan Helena de oudste is. Ze sprak ook in haar naam van Bruna (13) en Maurice (4). “We zijn blij dat jij onze papa was. Wat gaan we je missen.”