Wees vandaag zeer alert als je naar buiten moet want er komt heel onstuimig weer ons richting uit met onweer en rukwinden
PMN
Wees vandaag zeer alert als je naar buiten moet want er komt heel onstuimig weer ons richting uit met onweer en rukwinden

Wie vandaag naar buiten moet, kan maar beter goed opletten. Het wordt vandaag een heel onstuimige woensdag.

Vlak voor het weekend kwam er een doorbraak in het onderzoek. Op basis van telefonie-onderzoek kon de politie achterhalen wie de moordenaar is van hun dochter. Ze ontdekten dat W., Julie de laatste tijd vaker zag.

Opgepakt
Vrijdag werd hij opgepakt en werd zijn gsm uitgelezen. De twintiger legde bekentenissen af. Terwijl Julies ouders naar het politiecommissariaat geroepen werden, voerden de speurders ook een huiszoeking uit bij hun overburen. Daar woont W. met zijn echtgenote in een caravan, in de tuin van z'n ouders.

Model
Voor haar stage als kapster had Julie een model nodig en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij Ben W. Julie was schoonheidsspecialiste van opleiding, Ben W. had zich ingeschreven voor enkele cursussen in de Schoonheidsschool van de ex-man van Lesley-Ann Poppe, voor eind deze maand.

"Waarom heeft ze hem zomaar binnengelaten?"
Opvallend is dat de vrienden van Julie de moordenaar niet kennen. "We wisten niet dat ze contact had met die man, nooit viel zijn naam", zegt één van hen in Het Laatste Nieuws. "We snappen dan ook niet waarom ze hem zomaar heeft binnengelaten. Heeft ze de deur voor hem geopend omdat ze hem kende van vroeger? Of wilde ze hem met iets helpen? Dat zou wel typisch iets voor haar zijn. Als iemand van ons het eens moeilijk had, stond Julie steeds paraat. Was dat nu ook het geval?"

Schokkend
Dat de moordenaar van hun dochter in de buurt woont, treft de ouders van Julie erg zwaar. "We wisten dat de politie iemand in haar directe omgeving zocht, maar we hadden nooit gedacht dat de dader in onze eigen straat zou wonen - de straat waarin Julie is opgegroeid", reageren vader Peter Quintens en moeder Carine Smets in Het Laatste Nieuws.

"Zoveel vragen"
"Tien keer per dag passeren we langs dat huis... We hebben nog zoveel vragen. De belangrijkste: waaróm moest onze dochter dood? Zolang we geen antwoorden krijgen, blijft het zeer moeilijk om dit een plaats te geven. Laat staan om afscheid te kunnen nemen."

kmi

Meer nieuws

Meer nieuws

.