VTM

Ibe uit 'The Voice' zag het niet meer zitten: "Onze visies botsten ook"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Ibe Wuyts uit Genk is nog maar 17 jaar, maar volgens jurylid Alex Callier gaat hij de grote winnaar van 'The Voice' worden dit jaar. "En wie dat niet ziet, heeft stront in zijn ogen", voegde Alex er nog aan toe.

Ibe ging gisteren in een studio vol leerkrachten en leerlingen aan de piano zitten voor 'Rode Neuzen Dag'. Zo gaf hij de aftrap van de actie. “Ik zeg niet dat ik nooit onzeker ben, maar ik heb weinig last van twijfel. Ik zie er niet uit als een popster in wording, dat weet ik ook wel, maar uiteindelijk gaat het over de muziek en het gevoel dat je overbrengt. Ik heb geen problemen met hoe ik eruitzie, ik ga mezelf ook niet veranderen. Ik wil gewaardeerd worden voor wie ik ben en voor wat ik doe, dat moeten de mensen vooral onthouden van Rode Neuzen Dag", legt Ibe uit in Het Nieuwsblad. 

"Ik merk wel in mijn omgeving dat er jongeren zijn die het moeilijk hebben. Er worden veel idealen opgelegd. Zo heb ik wel een paar vriendinnen die zich heel erg storen aan het ideale plaatje waaraan meisjes moeten voldoen. Ze moeten slank zijn, terwijl dat helemaal niet zo is. Dan gaan die meisjes zich slecht voelen, niet goed in hun vel, omdat ze gewoon aanvaard willen worden.”
(Lees verder onder de foto)

Pianoles
De kleinzoon van muzieklegende Freddy Birset ging twee jaar geleden aan het twijfelen. “Ik volg nu al zeven jaar pianoles aan de academie, de laatste vier jaar pop en jazz. Twee jaar geleden was ik mijn motivatie kwijt. Mijn leerkracht wilde me vooral piano doen spelen, terwijl ik het zingen minstens even belangrijk vond, ik wou echt de richting van singer-song­writer uit."

"Onze visies botsten, maar die leraar zei wel: Doe gewoon je ding, ik volg. Sindsdien werken we supergoed ­samen. Had hij me toen niet gemotiveerd, was ik misschien gestopt. Ik amuseerde me niet meer, terwijl dat toch het doel was. En nu sta ik hier.”