Pascale Naessens geeft iedereen goede raad om gelukkig te worden: “In bepaalde omstandigheden kan je de moed verliezen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Pascale Naessens lijkt wel geboren te zijn voor het geluk. Een goede relatie met Paul Jambers en haar boeken gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Pascale Naessens heeft ook een tip om gelukkig te worden. “Leef gewoon! Doe de dingen die je graag wil doen en wacht niet tot je een bepaalde lee ijd hebt”, vertelt Pascale in TV-Story. “Tot voor kort voelde ik me trouwens achttien. Maar intussen is dat toch al vierentwintig geworden (lacht).”

“Ik heb al heel mijn leven een soort overlevingsdrang waardoor ik geen compromissen heb gesloten in verband met de belangrijke beslissingen in mijn leven, bijvoorbeeld de keuze voor mijn partner of mijn werk. Maar daarvoor is moed nodig. Bovendien ben ik een doe-mens. Dat brengt je verder dan praten over hoe ongelukkig je bent.”

“Ik heb niet het gevoel dat ik plots mijn leven moet omgooien. Ik hoor mensen vaak zeggen: ‘Ik heb dat niet’ of ‘Ik heb kinderen dus kan ik niet…’ Dat zijn vaak excuses. Je moet je leven in eigen handen durven nemen. Je hebt altijd een keuze, hoe moeilijk die soms ook is. Dan heb ik het uiteraard niet over grote tegenslagen. Natuurlijk kan je in bepaalde omstandigheden de moed verliezen."