Bevalling van Meghan Markle vandaag of één van de komende dagen: Prins Harry en zijn vader prins Charles grijpen in
PMN
Bevalling van Meghan Markle vandaag of één van de komende dagen: Prins Harry en zijn vader prins Charles grijpen in
Foto: Photonews

Prins Harry brengt donderdag een bezoek aan Nederland. Zijn vrouw Meghan Markle kan elk moment bevallen.

Jade, nog maar 2,5 jaar, werd gegrepen door de truck en stierf ter plaatse. Het meisje had donderdag nog naar enkel verstuikt, meldt Het Laatste Nieuws. Daardoor kon ze uitzonderlijk niet naar het instapklasje van haar school in deelgemeente Erps-Kwerps. Vader Hicham Benammar besloot daarom een dag vrij te nemen bij koerierbedrijf TNT en met het 2,5-jarige meisje en zijn schoonbroer Amine Salime naar zee te gaan.

Vrachtwagen
Voor ze vertrokken ging de vader nog snel koffiekoeken kopen bij de bakker. Rond 10.15 uur wandelden ze met z’n drieën naar de auto. Ze zagen hoe uit het niets een vrachtwagen tegen hun auto botste. “Ik kon nog net opzijspringen, maar mijn schoonbroer en nichtje hadden dat geluk niet. Zij werden geraakt door één van de geramde wagens”, luidt het bij Amine.

Laatste adem
Vader Hicham schreeuwde het uit van de pijn. Hij wilde zijn dochter nog helpen, maar het ging niet. Hij verloor het bewustzijn. “Ik nam haar in mijn armen en zag dat ze nog leefde - ik voelde een hartslag. Maar even later blies ze haar laatste adem uit", zegt de oom in tranen. "Hicham zou alles gedaan hebben voor z'n dochter. Ze was zijn oogappel. Hij wilde haar een fantastische dag bezorgen. Jade zat vol levenslust. Dit is een drama voor onze familie."

Been geamputeerd
De vader ligt in het ziekenhuis. Hij raakte zwaargewond aan zijn onderste ledematen. Hij werd naar Gasthuisberg gebracht. Naar verluidt hebben de dokters één been moeten amputeren. Moeder Meriem Salime is volledig in shock.

Meer nieuws

Meer nieuws

.