Roel Vanderstukken verzwijgt het niet meer: “Dat is zo sinds mijn hartoperatie want toch een klein trauma is”
PMN
Roel Vanderstukken verzwijgt het niet meer: “Dat is zo sinds mijn hartoperatie want toch een klein trauma is”
Foto: Medialaan

Roel Vanderstukken kennen we nu vooral als Benny uit Familie. Hij praat openhartig over het feit dat hij een mental coach onder de arm heeft genomen.

"Apart zijn onze Amerikaanse staffordshireterriërs brave honden. Maar we wisten dat we ze uit elkaar moesten houden." Dat zegt Katrien De Wildeman, de vrouw van Jean-Pierre De Coninck, aan Het Laatste Nieuws.

Mis
"Dat is ook nooit een probleem geweest: Bailys, een teef van 9, leeft in de living, Bentley, een gecastreerde reu van 5, in de keuken." Maar woensdag liep het gigantisch mis.

Ontsnapt
Eén van de honden was kunnen ontsnappen en ze begonnen meteen te vechten. Jean-Pierre, die op dat moment alleen thuis was, ging zijn honden uit elkaar halen. Hij werd aangevallen door Bently, de jongste hond. Jean-Pierre begon hard te schreeuwen, waarna buren de hulpdiensten alarmeerden.

Schoten
De politie kwam met een speciaal team ter plaatse. Ook na drie schoten loste de hond zijn baasje niet. Met een speciale stok met een lus kon de hond geïsoleerd worden. De dierenarts gaf de hond twee spuitjes om hem definitief te laten inslapen.

Onderarm
Jean-Pierre werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg hij te horen dat zijn onderarm niet meer te redden was en geamputeerd moest worden. Hij herstelt in het UZ Gent.

Gevaarlijk
Bailys, de andere hond, verbleef een tijdje in een asiel, maar is intussen weer thuis. "Of het niet gevaarlijk is om dit soort honden te houden? Ik vind van niet", zegt Katrien. "Dit was gewoon een spijtig ongeval."
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.