Philippe Geubels weet het zeker: “Het gaat voor koning Filip een hele eer geweest”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Enkele weken geleden mocht Philippe Geubels een bezoek brengen aan koning Filip. De koning wilde op die manier zijn imago van stijve hark van zich afschudden.

“Dat ik de koning mocht bezoeken heeft veel te maken met dat hij graag naar mijn programma ‘Taboe’ kijkt. Voordat ik naar binnen mocht, werd ik nog apart genomen door een man in een legeruniform”, weet Philippe Geubels nog in Humo.

“Hij vertelde me dat ik ‘u’ en ‘sire’ moest zeggen, en dat je de koning geen hand mag geven voordat hij zijn hand naar jou heeft uitgestoken. Voor de rest waren er geen regels. ‘Waarom zitten we hier dan eigenlijk’, vroeg ik hem. ‘Om jou op je gemak te stellen’, zei hij. ‘We doen het bij iedereen die een gesprek heeft met de koning.’ Tja, het koningschap zal voor veel mensen toch nog altijd iets mytisch zijn, zeker?”

Koning Filip wilde het imago van stijve hark kwijt. Volgens sommigen slaagde hij daar niet in tijdens het gesprek. “Daar ga ik me niet over uitspreken”, reageert Philippe. “Al neem ik wel aan dat het een hele eer moet geweest zijn om mij te mogen ontvangen."