Dieter Coppens haalt fel uit: “Ik snap niet dat mensen zoiets doen, geschift!”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dieter Coppens is net als Sean Dhondt en Hilde De Baerdemaeker ook dit jaar weer ambassadeur van Mei Plasticvrij. En hij doet dat met veel inzet en passie.

“Ik heb geen seconde getwijfeld over het ambassadeurschap”, zegt Dieter Coppens in Humo. “Als kind was ik al begeesterd door de natuur. Ik herinner me dat ik op de achterbank van de auto zat, en was verbaasd was dat de bermen langs de autostrade bezaaid lagen met afval dat mensen zonder gêne uit het raam hadden gegooid.”

“Ik snap dat nog steeds niet, trouwens. Als ik ga wandelen of joggen raap ik het zwerfvuil op dat ik onderweg tegenkom om het daarna in de vuilnisbak te deponeren. Ik trek ook regelmatig met mijn kinderen en een kruiwagen de straat op om alle afval te verzamelen.”

“Ik woon in een rustige wijk en je zou denken dat daar alleen maar propere mensen wonen, maar als je ziet hoeveel blikjes en flesjes in de beek verzeild raken: geschift! Blijkbaar is het voor mensen nog moeilijk hun afval bij te houden tot ze een vuilnisbak tegenkomen."