Celien Deloof, dochter van Margriet Hermans, slachtoffer geworden van kwetsende commentaren: “Ze trekt het zich erg aan en begrijpt het niet“

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Celien Deloof is de dochter van Margriet Hermans. Net als haar moeder kampte ze met overgewicht.

Celien Deloof deed er alles aan om te vermageren, helaas zonder het gewenste resultaat. Ze liet daarom een maagoperatie uitvoeren. Daar kwam op de sociale media heel wat kritiek op. ‘‘Lekker makkelijk, zo’n operatie! Nu ga je weer lekker veel eten, zeker. Wij zullen wel betalen!”, klonk het in de kwetsende commentaren.

“Celien heeft het zich erg aangetrokken. Ze vroeg zich af waarom mensen kritiek hebben op iets dat ze niet kennen”, reageert mama Margriet Hermans in TV-Familie. “Ik heb gezegd dat ze er niet van moet wakker liggen. Ik weet wat het is. Ik kreeg ook zo’n bagger over me heen ten tijde van mijn maagverkleining. Mensen vonden me laf, zegden dat ik geen karakter had en dat ik beter op dieet was gegaan. Te gek voor woorden. Ach, zo over een maagverkleining spreken is naïef.”
(Lees verder onder de foto)

Moed
“Ik geloof niet meer in diëten”, is Margriet duidelijk. “In het geval van een allergie of om enkele kilootjes kwijt te spelen wel, maar in het geval van mezelf of Celien niet. Hoe meer diëten, hoe dikker je wordt. Daarom vond ik die maagverkleining voor mijn dochter de beste oplossing.” 

“Het is geen vanzelfsprekende keuze. Het vergt veel discipline. Je moet er ook de nodige moed voor hebben. Want ook al kennen de artsen hun vak en doen ze zo’n 800 operaties per jaar, het blijft riskant. Celien straalt en voelt zich nu zoveel gelukkiger. Da’s voor mij als mama het belangrijkste."