Na Pukkelpop vorig jaar staat Willy Sommers hier dit jaar op het podium
PMN
Na Pukkelpop vorig jaar staat Willy Sommers hier dit jaar op het podium
Foto: Medialaan

Willy Sommers is immens populair. Zijn populariteit is sinds zijn optreden van vorig jaar op Pukkelpop gestegen naar ongekende hoogtes.

“De show was amper vijf minuten bezig, de tribunes zaten vol met kinderen”, vertelt Erik in Het Laatste Nieuws, die met zijn echtgenote en dochter in het publiek zat. 

Mannen
“Plots liepen drie mannen uit het midden van de tribune naar voren. Een ­begon te scanderen, de twee ­anderen lieten borden zien met Dieren zijn geen clowns en Stop het uitbuiten van dieren voor vermaak. Daarop ketende de eerste zich vast aan de reling en sprong een van de anderen in het water.”

Geschokt
Het publiek bleef geschokt achter. Bij de Zoo van Antwerpen zijn ze absoluut niet te spreken over dit voorval. “In het water springen was echt wel heel dom van die man”, verklaart woordvoerster Ilse Segers. “Ten eerste is het dier serieus geschrokken, want zelfs onze eigen trainers gaan nooit met de dieren in het ­water. Ten tweede had het dier uit schrik die man zelf kunnen aanvallen. Wat dan?”

Razend
Bovendien werd ook het publiek nog eens razend. “Er klonk luid boegeroep en iemand greep zelfs de kleren van een actievoerder en gooide ze in het bassin”, luidt het nog bij Erik, die in het publiek zat.

Training
“Wat de actievoerders wellicht niet weten, is dat we onze dieren juist bepaalde gedragingen aanleren voor medische doeleinden”, zegt Ilse Segers. “De veearts moet soms dicht bij de dieren kunnen geraken. Hij moet ze in de bek kunnen kijken of in de ogen om een abces of een zwelling te behandelen, hij moet een echografie kunnen ­nemen als een dier zwanger is. Of we moeten het dier in noodgevallen zo rustig mogelijk kunnen houden. Wat we de zeeleeuwen laten doen, is een uitbreiding van die training.”

Opgepakt
De drie mannen werden opgepakt door de politie, maar na verhoor weer vrijgelaten. De Antwerpse Zoo schrapt na het incident voorlopig alle shows met de zeeleeuwen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.