Jimmy Frey neemt besluit: "Dood van Paul Severs doet me dat beseffen, mijn begrafenis is geregeld

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jimmy Frey viert vandaag zijn 80ste verjaardag. Hij doet in zijn woonplaats Duinbergen, bij Knokke. Daar woont hij op wandelafstand van het strand.

Jimmy Frey loopt tegenwoordig op krukken. “Ik sukkel al tweeënhalf jaar met fysieke ongemakken. Het is begonnen met het steken van een nieuwe heup. Na de operatie zijn er complicaties opgetreden: een bacterie in de wonde. De dokter zei het al: ‘Jimmy, je ziet er niet goed uit’. De heup moest er weer uit, ik moest drie weken aan de antibiotica en onderging daarna een nieuwe operatie", vertelt de zanger in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb in totaal acht maanden in het ziekenhuis verbleven. En dat was nog maar het begin. Daarna moest ik nog een nieuwe heup én een nieuwe knie krijgen. Drie weken geleden ben ik nog geopereerd. Daarom loop ik nu even op krukken. Ik kan het ook zonder hoor (glimlacht). Maar de dokters vragen me voorzichtig te zijn. Om goed te zijn moet ik ook nog een tweede, nieuwe knie krijgen. Enfin, het is een lange weg.”
(Lees verder onder de foto)

Begrafenis
De dood van Paul Severs heeft Jimmy ook aan het denken gezet. “Paul was een heel goede collega, een harde werker. Maar hij had een andere stijl dan ik. Paul trad enorm vaak op, ook omdat hij het zo graag deed. Ik denk dat hij een beetje roofbouw pleegde op zijn lichaam. Hij stond ook vaak zo scherp. Zijn plotse dood doet mij stilstaan bij het einde. Ik kijk daar niet naar uit.”

“Ik denk er wel over na. Niet bang, maar mijn begrafenis is wel al geregeld. Dat zit zo: ik heb drie goede vrienden. Die gaan voor mij door het vuur en ik voor hen. Eén van die kameraden gaat alles regelen. Hij wil dat het goed is en dat de mensen die komen iets meemaken. Ik weet ook al wat er op mijn grafsteen komt: ‘Niets is evident. Dank u. Jimmy’.

Tags jimmy frey