Phaedra Hoste onder vuur na ‘racistische’ uitspraken: “Heel misplaatst en problematisch”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Phaedra Hoste (47) onderging recent een hartoperatie. En nu ligt ze stevig onder vuur.

In een recent interview geeft Phaedra Hoste openhartig antwoord op directe vragen. Eén van die vragen klonk zo: “Hebt u zichzelf ooit betrapt op racistische gevoelens?" Zich van geen greintje kwaad bewust antwoordde Phaedra: “Af en toe wel, maar dan ook wel terecht, denk ik.” 

“Ik heb heel de wereld rondgereisd, ik heb overal gewoond, ook in New York, waar alle rassen en alle vormen van geloof naast elkaar bestaan. Ik heb daar nooit problemen mee gehad, maar sinds ik in Antwerpen woon is dat veranderd.” Phaedra kreeg veel complimenten voor het interview.
(Lees verder onder de foto)

"Problematisch"
Al waren er ook mensen die niet te spreken waren over het interview. “Hoe kan racisme ooit terecht zijn?, vraagt iemand zich af. “En als je wil dat mensen jou niet in hokjes steken, waarom doe je het dan zelf? Je bent geen slachtoffer van structureel racisme, dus jouw reactie is erg misplaatst en problematisch.’ En ook: ‘Geef me aub één voorbeeld waar racisme terecht kan zijn.”

“Ik waardeer uw mening, maar ik vind het raar dat u zich hierdoor aangesproken voelt”, reageerde Phaedra. “Niettemin: mocht ik u hiermee op een bepaalde manier gekwetst hebben, dan excuseer ik me hiervoor.”