Kijkers merken op dat er maandagavond opnieuw een fout is geslopen in Familie
PMN
Kijkers merken op dat er maandagavond opnieuw een fout is geslopen in Familie
Foto: VTM

Familie heeft heel aandachtige kijkers. Dat is nog maar eens gebleken. Ze hebben een fout opgemerkt in de aflevering van maandagavond.

Ikea roept de gaskookplaten van het type ELDSLÅGA terug in 22 landen, waaronder België, omdat ze volgens de EU-normen te veel koolstofmonoxide (CO) uitstoten, staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

De meubelgigant roept op om de kookplaten opnieuw naar de winkel te brengen voor reparatie. “Uit onderzoek blijkt dat de CO-uitstoot van een van de branders niet voldoet aan de EU-wetgeving. Samen met Ikea en leverancier Whirlpool werd besloten de kookplaten terug te roepen voor reparatie”, zegt woordvoerster Chantal De Pauw.

Volgens De Pauw gaat het om een voorzorgsmaatregel. “Er is geen verhoogd risico op brand of explosie. Voorlopig ontvingen we ook nog geen meldingen van incidenten.”

Klanten die de Eldslaga kookplaat kochten voor 1 januari 2018 mogen de snelbrander achteraan rechts niet meer gebruiken tot een technisch onderhoud gebeurd is. De andere branders zijn nog wel veilig. De betrokken klanten kunnen best contact opnemen met de klantendienst.

Meer nieuws

Meer nieuws

.