Karen Damen in rouw nadat ze te horen kreeg dat hij overleden is
PMN
Karen Damen in rouw nadat ze te horen kreeg dat hij overleden is
Foto: Medialaan

Karen Damen heeft echt wel vreselijk nieuws te horen gekregen. De zangeres is in diepe rouw.

In de maand april en mei hebben we opvallend meer dieren aangereden op de weg. In deze periode trekken ze er massaal op uit om zich voort te planten.

“We hebben in België het dichtste wegennet van heel Europa”, zegt Diemer Vercayie van Natuurpunt. “Dat wil zeggen dat dieren gemiddeld om de driehonderd meter een weg moeten oversteken. Dat verhoogt bij ons al sowieso de kans dat dieren aangereden worden.”

Deze maand en volgende maand zijn gevaarlijke maanden voor de dieren. “Vooral reeën worden in deze periode vaak het slachtoffer van aanrijdingen”, legt Vercayie uit. “In de winter leven ze in groep, in de lente gaan ze dan alleen op pad en zijn ze vaak betrokken bij ongevallen. Ook vogels worden vaak het slachtoffer van een aanrijding."

Melden
Natuurpunt roept op om elke aanrijding te melden op de website dierenonderdewielen.be, een project in opdracht van de Vlaamse overheid. “We verzamelen de informatie en kunnen zo de zwarte punten op de wegen in kaart brengen”, zegt Vercayie. Op die manier kan de overheid bij infrastructuurwerken eventueel aanpassingen doorvoeren. 

"Zo hebben we de afgelopen jaren bijvoorbeeld eekhoornbruggen geïnstalleerd zodat eekhoorns veilig de oversteek kunnen maken", zegt Natuurpunt. Ook wie een dier langs de weg ziet liggen, kan de website raadplegen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.