Josje Huisman moest ingrijpen tegen haar zwangerschap: Dit had ze aan de hand
PMN
Josje Huisman moest ingrijpen tegen haar zwangerschap: Dit had ze aan de hand
Foto: Instagram

Josje Huisman eet veganistisch. Dat zorgde tijdens haar zwangerschap wel voor problemen.

En nu blijkt dat het meisje zaterdag haar communie zou doen. “Lois zou zaterdag met haar zusje haar communie vieren in de parochiekerk van Merchtem. Toen ze hier vertrokken, had ik hen net drie liedjes aangeleerd”, vertelt de verantwoordelijke van de parochie in Het Nieuwsblad. 

fietspad
“Ze reden netjes achter elkaar op het fietspad”, zegt de buurjongen die hen maandagavond rond 20.30 uur toevallig passeerde, op enkele honderden meters van huis. “Ik opende de ruit van de auto en groette hen. Ze riepen terug.” Amper vijf seconden later zag hij in zijn achteruitkijkspiegel dat Lois haar evenwicht op haar fiets verloor. “Ik zag haar uitwijken naar links en op de rijbaan belanden.”

Tractor
Daarna kwam ze onder de tractor terecht. Tweelingzusje N. was helemaal in paniek en belde naar haar ouders. De buurjongen in de wagen, vrijwillig brandweerman, en diens vader, professioneel brandweerman, hielpen ter plaatse. Die laatste spreekt van intrieste taferelen. “We hebben alles gedaan om Lois te reanimeren. Toen Lois na een uur werd afgevoerd met een MUG, leek het alsof ze het zou halen. Maar ze was er erg aan toe.”

Operatie
Het meisje werd een hele nacht geopereerd. Vooral haar hoofd en mild werden ernstig geraakt. In de late namiddag stierf ze in het ziekenhuis, omringt door haar ouders.

Meer nieuws

Meer nieuws

.