VRT-presentator Bart Schols geschokt door moord op iemand die hij goed kent: “Een stuk geschiedenis van mij is gestorven”

bron: Het Nieuwsblad/De Afspraak
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Guy Verbruggen (66) uit Aarschot kwam in Thailand met geweld om het leven. Hij werd er vermoord. De Thaise politie is een onderzoek gestart.

VRT-presentator Bart Schols is erg geschokt door de moord. De vermoorde Guy Verbruggen was vroeger zijn wiskundeleraar. “Ik ben enorm geschrokken door dat nieuws”, zegt Bart Schols, sinds 2015 de presentator van De afspraak op Canvas. “Maandag wenste ik hem nog een gelukkige verjaardag op Facebook. Meteen daarna kwam ik te weten dat hij overleden was", citeert Het Nieuwsblad hem.

Guy was in 1987 klastitularis van Bart. “Dat was een sleuteljaar voor mij. Mijn moeder is dat jaar uit het leven gestapt, en Verbruggen en andere leerkrachten hebben mij bijzonder goed opgevangen. Ik herinner mij nog het moment tijdens de begrafenis dat hij samen met mijn klasgenoten de kerk binnenkwam. Toen drong het allemaal tot mij door. Maar hij heeft me toen vastgenomen.”

"Pas later beseft"
“Dat jaar ben ik nog een hele poos niet naar school teruggekeerd. Maar Verbruggen kwam me bijles geven thuis bij mijn pleegouders. Hij zorgde ervoor dat ik bezoek kreeg van klasgenoten, of dat ze met mij thuis een klastaak kwamen maken. Hij heeft voor mij gevochten: hij wist dat ik goed was in wiskunde, en hij wou niet dat ik naar een andere richting zou overstappen.”

“Pas later besefte ik wat hij en enkele andere leerkrachten voor mij gedaan hebben. Daarom kom ik nog altijd graag op de school. Ze mogen me alles vragen. “Het is een hele tijd geleden dat ik Guy Verbruggen nog gezien had. Ik denk dat de laatste keer in 2017 was, op een feest van het college.”

“Maar ik heb onnoemelijk veel respect voor hem. Zonder hem zou ik niet staan waar ik nu sta. Hij was een bepalend figuur in mijn leven. Hij heeft véél meer gedaan dan zijn rol als leerkracht voorzag. Het is een stuk van mijn geschiedenis, die gestorven is. Daarom grijpt het mij zo aan. Ik wens zijn familie veel sterkte toe.”