Het maakt Piet Huysentruyt boos: “Waarom krijg ik die ziekte?”
PMN
Het maakt Piet Huysentruyt boos: “Waarom krijg ik die ziekte?”
Foto: Photonews

Piet Huysentruyt (56) moet het rustiger aandoen. Het drukke en bourgondische leven dat de tv-kok altijd gehad heeft, eist zijn tol.

Kylan was elke dag uitgeput door de vele woede-aanvallen die hij kreeg. Artsen denken dat dit een gevolg is van de waterpokken die hij gehad heeft. De artsen zagen nog maar één mogelijkheid om de woede-aanvallen te stoppen van de nu 8-jarige jongen.

Riskante operatie
“Ze stelden een uiterst riskante operatie voor”, zegt Sonya Guest (27). “We stemden toe, want zo kon het niet verder. Door de operatie werden een deel van zijn hersenen uitgeschakeld.”

Niet meer spreken of lopen
“Kylan was na de operatie aan één oog blind geworden en kon ook niet meer lopen of spreken. Momenteel is zijn spraak terug, al moet hij nog lang nadenken over de woorden.”

Geen spijt
“Ik heb die beslissing genomen om hem een beter leven te bezorgen”, verdedigt de moeder haar keuze. “Kylan is nu veel gelukkiger, dat merk ik zelf ook. Ik heb geen moment spijt van mijn beslissing. Zelfs al kan Kylan maar moeilijk spreken en blijft hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel, dan is het nog beter dan hoe het voordien was.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.