“Mijn hart brak toen Paul Severs zei dat het niet meer lukte om te zingen, hij was helemaal het noorden kwijt“

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Filip D’Haeze is de frontman van Swoop. Hij kende Paul Severs heel goed. Filip was als jonge knaap nog achtergrondzanger bij de zanger.

Het laatste optreden van Paul Severs was op 11 maart in Aarschot. Toen bleek al dat het niet goed ging met hem. “Het ging al een tijd niet goed met hem”, zegt Filip D’Haeze in Primo. “Ik spreek over een periode van twee jaar, misschien wel langer.”

“Ik heb hem zien veranderen van een kwieke vent naar iemand die met weinig kracht, die het steeds moeilijker had om te bewegen. Die elfde maart was iedereen het er over eens, het was heel erg. Paul was zichzelf niet meer. Je voelde de onrust achter de schermen bij iedereen die aanwezig was.”

“Paul zei me: ‘Filip, het lukt me niet meer om te zingen.’ Mijn hart brak, hij was ook zo verward in de kleedkamer. Hij stelde dezelfde vragen een paar keer opnieuw. Of hij zijn kleren daar nog enkele dagen mocht laten liggen. Ja, hij was helemaal het noorden kwijt.”

“Toen zijn zoon Christophe me ‘s anderdaags belde om te zeggen dat zijn vader een hartaanval gekregen had en van zijn fiets gevallen was, schrok ik niet echt. Maar het verlies doet wel pijn. Met Paul ben ik mijn muzikale papa kwijt, hij heeft me alles geleerd. Alles."