Josje heeft drastisch besluit genomen: "We zijn hier weg"
PMN
Josje heeft drastisch besluit genomen: "We zijn hier weg"
Foto: Photonews

Josje Huisman heeft een drastisch besluit. De Nederlandse denkt aan vertrekken.

Aan de Nederlandse psychotherapeut Glen Helberg vertelt Herman over zijn vader. “Hij was veehandelaar en altijd gestresseerd en onrustig. Ik heb veel dierenleed gezien, iedereen was gespannen. Daar zoek ik de oorsprong van mijn angststoornis”, citeert Het Nieuwsblad Brusselmans. 

Maar de man maakte zijn zoon ook bang. “Een enorm vriendelijke man, hoor. Tot hij plots omsloeg. Eigenlijk wisten we nooit hoe we hem zouden krijgen wanneer hij terugkwam van de markt. Iedereen zat te beven en vroeg zich af of hij leuk zou zijn of niet.”

“Ik ben alcoholist geworden. Drank was mijn medicijn tegen de angst, maar ik heb ook medicamenten geslikt. Dokters hebben mij dat voorgeschreven. Ergens in de jaren 80 heb ik zelfs zo diep gezeten dat ik er een eind aan dacht te maken. Dit hou ik niet vol, ik maak er een einde aan, dacht ik toen.”

Herman heeft zelf ook last van woede-aanvallen. “Ik heb niet veel ruzie. Als dat wel zo is, ga ik over de rooie. Ik kan dan verbaal heel agressief worden. Verschrikkelijk. Mijn vriendin vraagt elke keer waar die agressie vandaan komt. Nu ben je leuk, zegt ze dan, maar een uur geleden was je nog een monster.”

“Ik heb haar al veel leed berokkend met die buien. Maar ik ben 60, terwijl mijn vriendin een aantrekkelijk meisje van 26 jaar is. Dan denk ik: wat doet zij bij zo’n lelijke oude Belg? Terwijl ze waarschijnlijk iedere leuke jongen kan krijgen. Uit onzekerheid voel ik me dan minderwaardig. En dan kan ik onredelijk jaloers zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.