VTM

Radiomaker Sven Ornelis in de problemen: “Dit is genoeg voor een klacht wegens laster - en eerroof”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Sven Ornelis is naast radiopresentator ook supporter van Club Brugge. De Bruggelingen verloren gisteren op het veld van RC Genk met 2-1.

Gisteren haalde Sven Ornelis scherp uit naar scheidsrechter Alexandre Boucaut. Hij noemde hem onbekwaam, blind en corrupt. Toen de stand 1-1 was floot de ref een strafschop voor de thuisploeg. 

Ook Sven mengde zich in de discussie, en stuurde naar eigen zeggen “vanuit pure supporter-emotie een paar heftige tweets de wereld in over scheidsrechter Boucaut”. 

“Even een paar keer m’n smartphone om- en omdraaien voor ik iets stuur, dat vergeet ik dan soms”, citeert Het Laatste Nieuws de radioman op zijn blog. “Dat hij (Boucaut, red.) onbekwaam is, was mijn vriendelijkste. Ik heb hem ook blind genoemd en zelfs corrupt. Dat laatste is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten”, schrijft Sven. “Ik kreeg van de strengste volgers de mededeling dat iemand zonder bewijs corrupt noemen bij mijn 190.000 volgers op sociale media genoeg is voor een stevige klacht voor laster en eerroof. Slik."