Phaedra Hoste doet onthulling, ze is slachtoffer geworden van #MeToo: “Veel extremer dan nu”

bron: De Morgen/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Phaedra Hoste is weer aan de beterhand. Ze moest onlangs nog een hartoperatie laten uitvoeren.

In ‘De Morgen’, reageert Phaedra Hoste op de #MeToo-verhalen. Ze is er destijds ook het slachtoffer geworden. “Ik heb tientallen dergelijke verhalen”, citeert Het Laatste Nieuws haar. “En die zijn nog veel extremer dan wat we nu te horen krijgen.”

“Maar vind ik het nodig om nu al die mannen met de vinger te wijzen? Jaren na datum? Nee, ik zou mezelf een zwak ding vinden. Als vrouw moet je sterk staan. We zijn geëvolueerd, we zijn geëmancipeerd, we willen op dezelfde hoogte staan als mannen, dan moeten we ook kunnen reageren als zij. Als ze mij willen domineren, zeg ik: ‘Kom maar af, we zullen eens zien!"
(Lees verder onder de foto)

Zelfrespect
“En dan al die excuses”, gaat Phaedra verder. “Ze konden niet anders, want ze zaten in een onderdanige positie’. Er zijn vast en zeker uitzonderingen, maar je gaat toch niet jarenlang voor een baas werken die je seksueel intimideert? Waar is je zelfrespect dan? Of je pakt het onmiddellijk aan of je eindigt in mijn ogen in een soort van luxeprostitutie.” 

“Toen ik als model met zo iemand te maken kreeg, pakte ik mijn koffers en stapte ik naar mijn agency. Ik trok mijn mond open en sprak voor alle meisjes die bepoteld en betast waren. Het agentschap haalde iedereen terug en hup, het was gedaan!"