Paul Michiels: "Het meest tragische moment uit mijn leven, het werd helemaal duister toen ik het vernam"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Michiels (70) zet mee z'n schouders onder '30 jaar Kom Op Tegen Kanker'. Hij zal samen met Niels Destadsbader en Sarah Bettens het bedankingsliedje 'Door Jou' zingen.

Paul Michiels werd zelf al geconfronteerd met kanker. In 2007 kreeg zijn eerste vrouw Linda te horen dat ze darmkanker had met uitzaaiingen naar haar lever. "Dat nieuws was samen met de dood van mijn vader het meest tragische moment uit mijn leven. Het werd helemaal duister toen ik het vernam", zegt Paul in Het Laatste Nieuws.

Het is intussen bijna tien jaar geleden dat de moeder van zijn eerste vijf kinderen koos voor euthanasie. Paul denkt daar nog vaak aan. "Natuurlijk. Iemand verliezen aan die ziekte is verschrikkelijk. Ze kreeg destijds te horen dat ze nog twee jaar te leven had."
(Lees verder onder de foto)

Troosten
"Je moet je dat eens voorstellen. Zo'n afgebakende termijn, dat is het allerergste. Op dat moment was mijn tweeling (de intussen 26-jarige Maxine en Lode, red.) ook nog erg jong. Daar sta je dan, compleet machteloos", merkt Paul op in Het Laatste Nieuws. 

"Het enige wat je kan doen, is elkaar troosten. Diegenen die achterblijven, zijn verplicht ermee te leven. Maxine en Lode wonen nu nog altijd in het ouderlijk huis, daar is Linda in de vorm van foto's ook nog heel erg aanwezig."

"Ik ben nu vijf jaar met pensioen, maar ik blijf continu werken aan nieuwe songs", zegt Paul, die er net een theatertour op heeft zitten. "Ik zit in de fleur van mijn leven. Dat merk ik aan de kwaliteit van mijn concerten, maar het helpt ook dat ik een jonge vrouw (Tineke is 43, red.) en nog twee jonge kinderen heb (Lars en Anna zijn respectievelijk 15 en 13, red.). Bovendien heb ik een vriendengroep die voornamelijk uit veertigers en vijftigers bestaat."