Advocaat van koning Albert verrast: “Hij is niet tegen een DNA-test als de rechtbank dat vraagt”

bron: VRT NWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Over een kleine maand weten we of Delphine Boël het kan om koning Albert een dwangsom van 5.000 euro te laten betalen per dag dat hij niet duidelijk maakt of hij al dan niet zijn DNA zal afstaan.

Gisteren waren er de pleidooien in de zaak. Eind oktober besliste de rechter dat Jacques Boël niet haar wettelijke vader is. Delphine wil nu aan de hand van het DNA van koning Albert aantonen dat hij haar echte vader is.

Koning Albert ging echter in cassatie. Yves-Henri Leleu, de advocaat van Delphine, spreekt klare taal bij VRT NWS. “Onze argumenten zijn dat naar cassatie trekken geen opschortende werking heeft. De test moet dus wel degelijk uitgevoerd worden. Als koning Albert zich niet wil begeven naar de experts, zal er een dwangsom komen.”

“Maar de koning is helemaal niet tegen een DNA-test als de rechtbank dat wil”, verduidelijkt Alain Berenboom. Hij is de advocaat van koning Albert. “Maar ik meen, zoals elke rechtzoekende, dat die test pas komt na cassatie. Waarom? Nu is Jacques Boël nog de wettelijke vader van Delphine.