Heel mooi wat Dina Tersago doet: "Ik heb het nog gestuurd naar Hilde en Manu"
PMN
Heel mooi wat Dina Tersago doet: "Ik heb het nog gestuurd naar Hilde en Manu"
Foto: Medialaan

Dina Tersago en An Lemmens hun werk zit er even op. Ze zijn naar de verschillende boeren geweest om kennis te maken voor het nieuwe seizoen van 'Boer Zkt Vrouw'. Nu is het wachten op reactie van de kijkers.

De Marokkaanse overheid wil geen zwerfhonden meer zien in het straatbeeld. De honden worden in sneltempo doodgeschoten. Daarna worden ze zo snel mogelijk verwijderd uit de straten. Het is een echt bloedbad want op de straten kan je het bloed van de dieren nog zien liggen.

Programma
Onlangs werd er in Marokko nog een programma opgestart om de dieren te vaccineren en te castreren. Op die manier kan men ook de populatie van de zwerfhonden onder controle houden.

Doodgeschoten
“Maar veel van die honden die net nog maar een behandeling hebben kregen, zijn ook doodgeschoten”, zegt een dierenverzorgster. “Ze werden dood of levend in een vrachtwagen gestoken en weggebracht. “

Vertrouwde omgeving
“Wij vinden dat absoluut niet kunnen. Zelf hebben we met een organisatie op een schip nog duizenden honden een vaccinatie gegeven en behandeld tegen ziektes. Daarna brachten we hen terug naar hun vertrouwde omgeving. We weten niet eens of deze honden nog leven.”

WK
De Marokkaanse overheid kijkt in ieder geval al uit naar 13 juni. Dan wordt beslist of ze in 2026 al dan niet het WK voetbal mogen organiseren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.