Jelle Cleymans en Jonas Van Geel maken hun verrassende plannen bekend

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jonas Van Geel en Jelle Cleymans schuimen deze zomer onder de naam 'Cleymans & Van Geel' de verschillende muziekfestivals af in ons land. Het begint voor hen stilaan een traditie te worden.

Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zetten Vlaamse klassiekers helemaal naar hun hand. Ze hebben zelfs het verrassende plan om een eigen nummer uit te brengen. “We zijn daar voorzichtig in, want er ligt nog niets vast”, zegt Jonas in Het Nieuwsblad. “We zijn dat aan het uitzoeken."

Jelle kan dat alleen maar beamen. "De goesting om iets volledig van onszelf te maken, is groot. Maar het mag niet gratuit worden. We willen enkel een plaat maken als we ook ­effectief iets te melden hebben.”
(lees verder onder de foto)

Klassiek
Jelle en Jonas staan nog ook nog enkele keren samen op de planken in de musical '40-45'. Een aantal nummers van die voorstellingen zullen ze op 31 augustus brengen tijdens het festival 'Lekker Klassiek'. “Mensen vragen zich misschien af of die musicalnummers op een klassiek festival thuishoren. Maar je voelt de laatste tijd dat film- en musicalmuziek stilaan het “nieuwe klassiek” wordt. Dat heeft te maken met dat symfonische, die grandeur. Volgens mij past het perfect", bedenkt Jelle zich.

"Als zanger kom je niet zo vaak in aanraking met een symfonisch orkest”, zegt Jonas. “De emoties die daarbij loskomen zijn heel hevig. Bij opnames vergeet ik daarvan te genieten, omdat ik gefocust ben op het werk. Nu wordt het ­gewoon genieten", besluit Jonas Van Geel.